Aktion Österbotten   Aktion Österbotten   Logo
HARRSTRÖM
FAKTA FÖRENINGAR FRITID SEVÄRDHETER FÖR BESÖKARE
Korsnäs kommun   På svenska    Skriv ut sidan
FRITID
väderprognos
hamträsket
Båtliv

Fritidsaktiviteter

Aktivitetsparken Skepp Och Skoj

I augusti 2015 står Österbottens största aktivitetspark klar. Där finns möjlighet både till träning och lek men är även ett trevligt ställe att bara ta det lugnt och umgås på och kanske grilla en korv.

Simstranden

Byns simstrand är ett välbesökt ställe sommartid. Vid simstranden finns nybyggda omklädningsrum, wc, bastu, ett grillhus och en kiosk.

Danspaviljongen

 

I danspaviljongen vid havet ordnas flera tillställningar varje sommar. Sensommardansen i Augusti med helstekt gris före dansen har blivit något av en tradition. Paviljongen är även ett populärt ställe att ha bröllopsfest på.

Ungdomslokalen

 

I ungdomslokalen ordnas danser vintertid och lokalen hyrs även ut till privata fester. Hela övervåningen renoveras som bäst och kommer att bli ett modernt smalingsutrymme öppet åert runt för nejdens ungdomar.

Ån och den gamla stenbron

 

Under våren när fisken leker i ån trängs fiskeintresserade längs stränderna vid den gamla stenbron.

Jakt

 

 

Under andjakten i slutet av augusti är skärgården utanför Harrström full med jägare både från byn och från utlandet.

Båtliv

 

Majoriteten av de som är bosatta i i byn och dess närområde vistas på havet under sommaren. Den över 300m långa naturhamnen som kantas av bryggor och båthus är livligt använd.

Mera information


Rikt naturliv

På Södra björkö, den 3km långa ö som finns utanför Harrström finns träsk med rikt fågelliv och en bäck där fisken trängs på våren när den vandrar upp till träsket för att leka. I det natursköna området vid träsket har några entusiaster från byn byggt ett stort utsiktsorn. En stockstuga som skall använas till grillhus är under uppförande. Ett mycket fint ställe väl värt ett besök.

Fler blider

 

Ansvarig utgivare: Harrström ungdoms- och hembygdsförening     Senast modifierad: 18.4.2015